1. Haberler
  2. Son Dakika
  3. Süveyda’da Gerginlik Tırmanıyor. Dürzi ve Bedevi Gruplar Arasında Silahlı Çatışmalar Yeniden Başladı

Süveyda’da Gerginlik Tırmanıyor. Dürzi ve Bedevi Gruplar Arasında Silahlı Çatışmalar Yeniden Başladı

featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Suriye’nin güneyinde yer alan Süveyda ilinde Dürzi gruplarla Bedevi Araplar arasında uzun süredir zaman zaman patlak veren çatışmalar, son günlerde yeniden yoğunlaştı. Bölgedeki şiddetli gelişmelerin ardından Suriye ordusu birlikleri Süveyda’ya doğru sevk edilmeye başladı.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Süveyda kırsalında sabah saatlerinde Dürzi yerel gruplar ile Bedevi Araplar arasında yaşanan gerilim silahlı çatışmaya dönüştü. Bazı Bedevi Arap ailelerin yerlerinden zorla çıkarıldığı, ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Olayların ardından iki tarafın da silahlı unsurları bölgede karşılıklı operasyonlara girişti.

Sekiz Köyün Kontrolü El Değiştirdi

Bedevi Arap gruplar, çatışmaların şiddetlenmesinin ardından Süveyda’nın batısında yer alan sekiz köyde kontrolü yeniden sağladı. Mezrea, Tayra, Sama Hanidat, Sama, Eldor, Taara, Devriyye ve Karasa köylerinin bu grupların eline geçtiği belirtiliyor.

İsrail Hava Kuvvetleri Süveyda’ya Müdahale Etti

Bölgedeki hareketliliği izleyen İsrail’e ait insansız hava araçlarının Süveyda semalarında keşif yaptığı, aynı zamanda İsrail savaş uçaklarının Bedevi Arapların kontrolüne geçen Mezraa köyüne yönelik hava saldırısı gerçekleştirdiği ifade edildi. Suriye resmi haber ajansı SANA da akşam saatlerinde Süveyda kırsalında İsrail’e ait savaş uçaklarının hava saldırısı düzenlediğini doğruladı.

Aşiretlerden Seferberlik Kararı

Suudi Arabistan merkezli medya kuruluşu Al Hadath’ın iddialarına göre, Suriye’nin çeşitli bölgelerinde yaşayan Arap aşiretleri, yaşanan olayların ardından genel seferberlik ilan etti. Doğu Suriye ile Halep kırsalından 50 binden fazla kişinin Süveyda’ya hareket ettiği ve bölgede tansiyonun daha da yükselebileceği öngörülüyor.

Suriye Ordusu Süveyda’ya İntikal Ediyor

Çatışmaların kontrolden çıkmasını önlemek amacıyla Suriye güvenlik güçlerinin Süveyda’ya sevkiyatı başladı. Dera-Süveyda yolu üzerinde yeni kontrol noktalarının kurulduğu ve ordu birliklerinin kent merkezine ilerlemekte olduğu bildirildi. Yetkililerin, çatışmaların yayılmasını engellemek için bölgede güvenlik önlemlerini artırdığı öğrenildi.

Son gelişmelerle birlikte 13 Temmuz’dan bu yana bölgede meydana gelen çatışmalarda yaşamını yitirenlerin sayısının 600’ü geçtiği tahmin ediliyor. Süveyda’da devam eden kriz, hem yerel hem de bölgesel düzeyde yeni güvenlik risklerini gündeme taşıyor.

Süveyda’da Gerginlik Tırmanıyor. Dürzi ve Bedevi Gruplar Arasında Silahlı Çatışmalar Yeniden Başladı
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Haber Odak - Son Dakika Haberleri, Dünya, Gündem ve Magazin ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.