1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Uzayda En Uzun Süre Yürüyüş Yapan Kadın Astronot Oldu: 62 saat 6 dakika

Uzayda En Uzun Süre Yürüyüş Yapan Kadın Astronot Oldu: 62 saat 6 dakika

featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’li astronot Suni Williams, toplam 62 saat 6 dakikalık uzay yürüyüşüyle bu alandaki en uzun süre rekorunu kırarak tarihe geçti.

Uluslararası Uzay İstasyonu’nun (ISS) yaptığı açıklamaya göre Williams, daha önce astronot Peggy Whitson’a ait olan 60 saat 21 dakikalık rekoru geride bıraktı. Uzun süredir uzayda bulunan Williams ve meslektaşı Butch Wilmore, istasyon donanımını koruma ve Destiny laboratuvarı ile Quest hava kilidinden yüzey malzemesi örnekleri toplama amacıyla 5 saat 26 dakikalık bir uzay yürüyüşü gerçekleştirdi.

Bu sürenin eklenmesiyle birlikte Williams’ın toplam uzay yürüyüş süresi 62 saat 6 dakikaya ulaşarak onu, uzayda en uzun süre yürüyüş yapan kadın astronot unvanının sahibi yaptı.

Uzayda En Uzun Süre Yürüyüş Yapan Kadın Astronot Oldu: 62 saat 6 dakika
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Haber Odak - Son Dakika Haberleri, Dünya, Gündem ve Magazin ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.