
Günümüz çerçevesinde her birey sağlıklı hayat istemektedir ve sürekli çeşitli sağlık problemleri beraberinde uğraşmak istemezler. Bazı bireylerin vücut dirençleri, bağışıklık sistemi gerek tükettiği gıdalar sebebi beraberinde gerekse genetik açıdan oldukça kuvvetli olabilir. Bu sebepten bu bireyler basit olarak çeşitli rahatsızlıklara yakalanmazlar. Hiç hastaneye gitmeyen birey var mıdır? Belki de duymuşsunuzdur çevrenizden birilerinin yaşamımda hiç hastaneye gitmedim benzeri sözlerini. Hayatında hastaneye hiç gitmeyen birey var mıdır? Demeyin… Özellikle Karadeniz kısmında yaşayan bireylerin birçoğu 90’lı yaşlarda olmalarına rağmen yaşamlarında hiç hastane gibi şeylere gitmemişlerdir. Çünkü çok doğal besleniyorlar, tertemiz egzoz dumanlarına maruz kalmayan, hava kirliliği bulunmayan oksijen teneffüs ediyorlar. Erken kalkıyorlar ve erken yatıyorlar. Egzersizini ise kadın oldukları halde sırtlarında ağır eşyaları uzun yollar süresince taşıyarak yapıyorlar esasen.
Sağlıklı Olmak İçin Nasıl Yaşamalıyız?
Sağlıklı olmak için hayatımızda dikkatli olmamız gerekmekte olan çok nokta bulunmaktadır. Şimdi birçok sağlıklı olabilirsiniz, genç olabilirsiniz ya da yetişkin yaşlarda olmanıza rağmen kendisinizi sağlıklı hissedebilirsiniz. Fakat bünyemizde gizlice seyretmekte olan ölümcül rahatsızlıklar oluşabiliyor ilaveten bir soğuk algınlığına günlerce asla yatak üstünde yatmak istemezsiniz. Sağlıklı hayatın formülü pozitif yaşamdır. Sürekli pozitif olmanın yararları ne gibi şeylerdir? Sürekli pozitif olun ve mutsuzluğa yer vermeyin. Elbette ki mutsuz bulunduğunuz anlar olacaktır yalnız bu mutsuzluklar aşırı zararlı değildir esasen. Mutsuzluğun zararı ise tüm gün ya da günlerce mutsuz olmaktır. Bu sebepten mutsuz bulunduğunuz da kendisinizi mutlu etmenin yollarını arayın ve pozitif olun.
Nasıl Beslenmeliyiz?
Beslenme konusuna gelecek olursak mutlaka günde 3 ana öğün şekilde doğru ve dengeli olarak beslenmeliyiz. Sağlıklı hayat için ne şekilde beslenmeliyiz? Sabah kahvaltılarında kızarmış gıdalardan uzak durmaya çalışın. Patatesi kızartıp tüketmek yerine haşlayarak tüketmelisiniz. Buna ek olarak bir kahvaltı sofrasında yumurta, peynir, zeytin ve meyve suyu kesinlikle olması gereklidir. Meyve suyunun hazır olmaması taze sıkılmış olarak tüketilmesi en önem arz eden detaylardandır. Yağ şekilde kesinlikle tereyağını tercih edin ve öteki yağları her ne kadar reklamlarda kalp dostu yazsalar da yaşamınızdan uzak tutun. Hayatınızdan zeytinyağını da az etmeyin. Akşam tüketmeklerinde kesinlikle bol limonlu ve zeytinyağlı salata yapın. Buna ek olarak öğlen tüketmeklerinden meyve ve sebze tüketmeye özen gösterin. Hayatınızdan yeşillikleri de az etmeyin. Akşam tüketmeklerinde gene ağır tüketmekler tüketmemeye özen gösterin. Yediğiniz tüketmeklerinde vitamin ve mineral açısından zengin olmalarını asla göz ardı etmemelisiniz. Yine akşam tüketmeklerinden sonrasında gece yatmadan önce tüketmek tüketmeyin ve geceleri yatmadan önce lakin acıkacağınızı düşünmekteyseniz yatağınıza gitmekte olan 2 – 3 saat önce tüketmeğinizi tüketmelisiniz. Çünkü geceleri bünyemizdeki organlar dinlenirler, uykuya yalnızca vücut yorgunluğunun gitmesi, beynimizin dinlenmesi şekilde bakmayın.
Uykunuza Özen Gösterin ve Kahvaltı öncesi Spor Yapın
Uyku anındaki bünyemizdeki her organ dinlenmektedir. Kaç saat uyumalıyız? Hazır uyku demişken kesinlikle uykunuzun 7 – 8 saat bulunmasına özen gösterin. Fakat bu yolla ertesi güne tam verimli olarak başlarsınız ve uyandıktan sonrasında yapabiliyorsanız kahvaltı öncesi çok yormayacak bir yürüyüş, spor yapın. Spor hem sindirim sisteminizin hızla açılmasını sağlayacak hem de daha uzun acıktırarak kahvaltınızı güzelce yapmanızı sağlayacaktır. Lakin güne birçok daha verimli başlamak isterseniz gece erken yatarak sabah daha güneş doğmadan güne uyanmalısınız. Emin olun ki bu yolla gün içinde çok yorulmaz ve daha dirençli olursunuz.