
Günümüz çerçevesinde insanların finans ihtiyaçları yine boylarını geçiyor. Bu sebeple de insanlar bu finans ihtiyaç durumlarına çeşitli çözümler üretebilme amacı ile bankalar tarafınca ortaya atılan bir çeşit kredi sistemine koşarlar. Kredi için başvurduğunuz bankalardan çeşitli oranlarda para alınır ve yine belirli zaman dilimlerinde, çeşitli aralıklar çerçevesinde yine belirli faizler ile bu parayı bankalara geri ödemek durumundasınız. Bahsi geçen bu yöntem de insanların maddi ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılayabilme konusunda yardımcı olabiliyor fakat bireylerin bu bankadan almış oldukları parayı geri ödeyememesi durumunda da meydana gelen sonuçları göz önüne alırsak iki tarafı da keskin kılıç gibi. Bankadan almış olduğunuz borcu eğer ödeyemezseniz çeşitli nahoş farklı olaylar ile karşılaşabilirsiniz.
İlk Önce Size Vakit Tanınıyor
İlk olarak banka sizlere belirli bir oranda vakit tanır. Kredi borcunuzu ödeyebilmeniz için tanıyacağı süre yine 3 ay kadar olabiliyor. Bahsi geçen bu süre içerisinde bankaya olan borcunuzu ödemeye geçerseniz bir yasal işlem olmaz ve sadece bankadan almış olduğunuz kredinin yine gecikme faizini de ödersiniz. Ancak bankaların size vermiş olduğu bu 3 aylık zamanda da borcu ödeyemezseniz banka sizinle irtibata geçer ve yine size ek 7 gün süre verir. Bu süre zarfında da borcunuzu ödeyememeniz esnasında yine yeni bir ödeme planı sunabiliyor bankalar veya siz bu yeni ödeme planını yine bankadan ilk tanınmakta olan 90 gün süre içinde isteyebilirsiniz.
Yasal İşleme Geçiş Süreci
Yine banka tarafından önerilmekte olan bu ödeme planını kabul etmezseniz banka önce sizi Merkez Bankası Kara Listesi’ne ekler ve yine bundan sonra da hakkınızda çeşitli yasal işlemlere geçer. Bu işlemde evinize haciz gelebilir ve maaşınızın bir bölümüne otomatik el konabilir. Yine kredi borcunuzu geri almak için eşitli işlemlere sebep de olabilmektedir. Bu sebeple kredi almadan önce de ödeme planınızı ve yine ödeme gücünüzü tam anlamıyla göz önünde bulundurmalı ve işlemlerinizi bunlara göre değiştirmelisiniz.